DIVUS PRAHA: PERLA | stavba Národní galerie
[b]PERLA[/b] | stavba Národní galerie

PERLA | stavba Národní galerie

01.06.2014 - 31.08.2014

Divus | en cs

Nemusíte jít do války abyste se cítili jako hrdinové. Nemusíte se válet ani na jedné straně barikády současných konfliktů, abyste se zasvinili od hlavy až k patě a smrděli jako toulaví psi. Vzrušující a riskantní zážitky na vás čekají blíž než myslíte. Pojďte s námi stavět perlu. Místo pro odvážné na troskách všech utopií.

Na levém břehu Vltavy u jižního okraje Prahy vzniká Perla. Nové město těch, co tvoří. Před více než desetiletím opuštěnou papírnu ve Vraném nad Vltavou osídlí nejen tvůrci, ale i všichni ti, které soběstačná komunita potřebuje ke svému životu.
Jsme na začátku a je před námi hodně práce. Divus již začal budovat Národní galerii, kavárnu a tvůrčí zázemí. Hledáme nejen zakladatele Národního divadla, ale i všechny další profese a obyvatele, kteří chtějí začít jinde.
K dispozici jsou prostory pro ateliéry, studia, kanceláře, dílny, větší provozy i obchody. V krátké budoucnosti plánujeme rekonstrukci a pronájem stávajících bytů i zajištění krátkodobého ubytování.
Perla není jen dalším krátkodobým gentrifikačním projektem, je to město s budoucností vytvářenou svými obyvateli.

Zájemci, kteří by chtěli pomoci při stavbě Národní galerie Perly hlaste se na perla@divus.cc. Pomozte nám v vybudovat jinou novou Národní galerii!

Více informací o PERLE najdete zde.





01.06.2014 - 31.08.2014

Komentáře

Článek zatím nikdo nekomentoval

Vložit nový komentář

Doporučené články

No Future For Censorship No Future For Censorship
Author dreaming of a future without censorship we have never got rid of. It seems, that people don‘t care while it grows stronger again.
V rauši mediálního Déjà-vu / Poznámky k obrazové strategii Olivera Pietsche V rauši mediálního Déjà-vu / Poznámky k obrazové strategii Olivera Pietsche
Goff & Rosenthal, Berlin, 18.11. – 30.12.2006 Co je droga a co není, je ve společnosti stále znovu probíráno, stejně jako vztah k nim. Se kterou drogou umí společnost zacházet a se kterou ne, a jak o nich lze vyprávět ve filmu – zda jako o osobním či kolektivním zážitku – či jen jako o zločinu, to ukazuje berlínský videoumělec Oliver Pietsch ve svém pětačtyřicetiminutovém filmu z roku 2005 The…
Le Dernier Cri  a černý penis v Marseille Le Dernier Cri a černý penis v Marseille
To člověk neustále poslouchá, že by s ním chtěl někdo něco společně udělat, uspořádat, zorganizovat ale, že… sakra, co vlastně... nám se to, co děláte, tak líbí, ale u nás by to mohlo někoho naštvat. Je sice pravda, že občas z nějaké té instituce nebo institutu někoho vyhodí, protože uspořádal něco s Divusem, ale když oni byli vlastně hrozně sebedestruktivní… Vlastně potřebovali trpět a jen si…
Činy, přečiny a myšlenky Perského krále Medimona Činy, přečiny a myšlenky Perského krále Medimona
V oblasti kultury již není nic, co by nebylo použito, vyždímáno, obráceno naruby a v prach. Klasickou kulturu dnes dělá „nižší vrstva“. Ve výtvarném umění jsou někdy umělci pro odlišení nazýváni výtvarníky. Ostatní umělci musí hledat v jiných vodách a bažinách, aby předvedli něco nového, jiného, ne-li dokonce ohromujícího. Musí být přízemní, všední, političtí, manažerští, krutí, hnusní nebo mimo…