DIVUS PRAHA: STAVÍME PŘÍSTAV PRO VAŠE LODĚ A MOLO PRO VAŠE TĚLA U VODY
STAVÍME PŘÍSTAV PRO VAŠE LODĚ A MOLO PRO VAŠE TĚLA U VODY

STAVÍME PŘÍSTAV PRO VAŠE LODĚ A MOLO PRO VAŠE TĚLA U VODY

28.06.2015 04:00

DIVUS PERLA | en

V Nové Perle chceme vybudovat pohodlný přístup k vodě, přístav pro vaše lodě a molo pro vaše těla, jejich zábavu i vědecké zkoumání porybných.

Přijďte se podílet na tvorbě plánu a realizaci spolu s architekty přímo v areálu Nové Perly.

Čekáme vás tuto neděli 28.6. ve 14 hodin v kavárně Perly, Prohlídku prostoru a diskusi o návrzích povedou Kateřia Vídenová a Adam Wlazel ze studia MAK a Marek Sivák z již realizovaného projektu plovárny v Plzni.

Navrhované molo je součástí širšího záměru přeměny bývalých papírenských závodů ve Vraném nad Vltavou v Perlu. Molo bude sloužit k pobytu osob na vodě, příležitostnému přistavení malých plavidel.
Pro tento rok se jedná se o dřevěnou platformu na pontonech, která nebude pevně spojena s říčním dnem a břehem. Celou konstrukci platformy bude možné manuálně spustit do vody a následně vytáhnout ručním navijákem. Molo bude přivázáno ocelovými lany ukotvenými na pevných bodech na břehu. V roce 2016 plánujeme jeho rozšíření a další změny.

Stavba bude realizována z darů, sponzorských příspěvků a dobrovolnické práce. Tak jako vše co již jstev Perle viděli.

O arcitektech: MAK!






28.06.2015 04:00

Komentáře

Článek zatím nikdo nekomentoval

Vložit nový komentář

Doporučené články

Terminátor vs Avatar: Poznámky k akceleracionismu Terminátor vs Avatar: Poznámky k akceleracionismu
Proč političtí intelektuálové, proč máte sklon k proletariátu? V soucitu k čemu? Chápu, že by vás proletář nenáviděl, vy nenávist neznáte, protože jste buržoa, privilegovaný, uhlazený druh, ale taky proto, že si netroufáte tvrdit, že jedinou podstatnou věcí, co jde říci, je, že si člověk může užít polykání sraček kapitálu, jeho materiálu, jeho kovových mříží, jeho polystyrenu, jeho knih, jeho…
Nick Land — experiment s nehumanismem Nick Land — experiment s nehumanismem
Nick Land byl britský filozof, který už není, aniž by byl mrtev. Jeho takřka neurotický zápal pro šťourání se v jizvách skutečnosti svedl nemálo nadějných akademiků na obskurní cesty tvorby, která obtěžuje svou původností. Texty, které po něm zůstaly, dosud spolehlivě znechucují, nudí a pudí k vykastrování jejich zařazením do „pouhé“ literatury.
No Future For Censorship No Future For Censorship
Author dreaming of a future without censorship we have never got rid of. It seems, that people don‘t care while it grows stronger again.
Zkažený / Rozhovor s Jimem Hollandsem Zkažený / Rozhovor s Jimem Hollandsem
„Musíš člověku třikrát potřást rukou a přitom mu upřeně hledět do očí. To je způsob, jak si s jistotou zapamatovat jméno. Takhle jsem si postupně pamatoval jménem pět tisíc lidí, kteří kdy přišli do Horse Hospital radil mi naposledy Jim Hollands, autor experimentálních filmů, hudebník a kurátor. Dětství prožil v těžké sociální situaci a často žil na ulici. Živil se také jako dětský prostitut a…