F.N.A.F. Zpět na hlavní stranu

F.N.A.F. = festival nahých forem - !extrémní holota!

 

Zářijový třídenní osvětové a vzdělávací akce s ]programem holoty. Vedle klasických helénských, paganistických a modernistických oslav neoblečení jsou připraveny atrakce temné anonymity [b]dotekového darkroomu[/b] a stále neobjeveného přírodního bodyrottu.

 

Jistý názor říká, že nahota a performance jsou synonyma. Náš festival rafinovaným způsobem tuto hypotézu potvrdí.

 

Festival nahých forem (F.N.A.F.) je monotématický a multižánrový festival. Jeho obsah je předvídatelný a zároveň nepředstavitelný. Název prozrazuje pointu každé akce a tudíž nás třeba osvobodí od přílišné fixace na ni. Můžeme se vystydět předem doma a na festivalu si užít všechny další významy, které může nahota v různých souvislostech a interpretacích mít.

Začala jsem ambiciózně výzvou: „Vážení, prosím zařaďte svou nahou uměleckou akci buď do Dne kritické nahoty nebo do Dne hedonické nahoty!“ Tento můj kurátorský nápad nevyšel – první den prázdný, druhý přeplněný! Proboha, jestli oni to nevzali osobně! Já jsem opravdu nechtěla naznačit, že JEJICH nahota je kritická... Chtěla jsem tím říct /vlastně já se do kritického dne hlásím a spolu se mnou Sexistické prasátečko/, chtěla jsem naznačit, že nahota nemusí odhalovat jen sebe samu. Svlečením se v jednom rohu místnosti mohu poukázat na nešvar v rohu protějším! Stačí docílit toho, aby se od mé nahoty všichni spontánně odvrátili.

Většina umělců se tedy deklarovala jako příslušející k hedonické části, ve smyslu slova hedonický jako rozkošnický, zaměřený na příjemnosti a požitky života, aktivně se vyhýbající nepříjemnostem. Tento optimismus mne velice těší, i když v mnoha případech vím, že je pouhým pokrytectvím a že dotyční autoři nebudou schopni udržet zvolenou živočišně živelnou linii a že stejně svá díla a prezentace přeplní originálními, intenzivními a promyšlenými obsahy.

Záměrem festivalu je zkombinovat co největší množství živých uměleckých nebo společenských událostí týkajících se nahoty. První ročník je testovací sondou směrem k umělcům i směrem k divákům. Již z období příprav nám zůstává pro příští roky množství nerealizovaných nápadů a neoslovených umělců a skupin.

Festival se chce lišit od uměleckých performance festivalů snahou o zapojení mimouměleckých reprezentantů a apoštolů různých druhů nahoty. Nechtěli bychom festival prezentovat jako pouhou podívanou, velmi důležitá je participace diváka, ať už formou účasti ve workshopech nebo volně přístupnými prostorovými událostmi v nádherných industriálních prostorách Perly, ve kterých se budou nahá těla krásně kriticky i hedonicky vyjímat.

Za tým F.N.A.F. Lenka Klodová

 

201520162017


04.02.2020 10:17
Knihy, multimédia a umělecká díla, která by Vás mohla zajímat Vstoupit do eshopu
Předplatné se slevou na poštovném.
Více informací...
66 EUR
71 USD
Publikace shrnuje 10 let práce pravděpodobně nejprovokativnější a nejmedializovanější české výtvarné skupiny. Pode Bal poprvé...
Více informací...
23,75 EUR
26 USD
tisk na banerovou folii, 250 x 139 cm, 2011
Více informací...
799,20 EUR
866 USD

Studio

Divus a jeho služby

Studio Divus navrhuje a vyvíjí již od roku 1991 ojedinělé návrhy projektů, prezentací nebo celých prezentačních cyklu všech druhů vizuálních materiálů. Realizujeme pro naše klienty kompletní řešení i jednotlivé kroky. Pro práci využíváme spojení nejmodernějších s klasickými technologiemi, což umožňuje širokou škálu řešení. Výsledkem naší práce jsou nejen produkční, tiskové a digitální projekty, od propagačního materiálu, plakátu, katalogu, knihy, přes návrhy a realizace plošné i prostorové prezentace v interiéru nebo exteriéru po digitální zpracování obrazu nebo publikování na internetu, ale realizujeme i digitální filmové projekty, včetně střihu, ozvučení, animace. Tyto technologie používáme i pro tvorbu webových stránek a interaktivních aplikací. Naší předností je ...

 

Citát dne. Vydavatel neručí za jakékoliv psychické i fyzické stavy, jenž mohou vzniknout po přečtení citátu.

Osvícení přichází vždycky pozdě.
KONTAKTY A INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY Celé kontakty redakce

DIVUS
NOVÁ PERLA

Kyjov 36-37, 407 47 Krásná Lípa
Česká Republika

 

GALERIE
perla@divus.cz, +420 222 264 830, +420 606 606 425
otevřena od středy do neděle od 10:00 do 18:00
a na objednávku.

 

KAVÁRNA A KNIHKUPECTVÍ
shop@divus.cz, +420 222 264 830, +420 606 606 425
otevřena denně od 10:00 do 22:00
a na objednávku.

 

STUDO A TISKÁRNA
studio@divus.cz, +420 222 264 830, +420 602 269 888
otevřena od pondělí do pátku od 10:00 do 18:00

 

NAKLADATELSTVÍ DIVUS
Ivan Mečl, ivan@divus.cz, +420 602 269 888

 

ČASOPIS UMĚLEC
Palo Fabuš, umelec@divus.cz

DIVUS LONDÝN
Arch 8, Resolution Way, Deptford
London SE8 4NT, Velká Británie

news@divus.org.uk, +44 (0) 7526 902 082


 

DIVUS BERLÍN
berlin@divus.cz
 

DIVUS VÍDEŇ
wien@divus.cz
 

DIVUS MEXICO CITY
mexico@divus.cz
 

DIVUS BARCELONA
barcelona@divus.cz

DIVUS MOSKVA A MINSK
alena@divus.cz

NOVINY Z DIVUSU DO MAILU
Divus Stavíme pro tebe Národní galerii! Pojď do Kyjova u Krásné Lípy č.37.